nie handluję takimi rzeczami , w Polsce niema do tego dobrej obsługi gwarancyjnej ale podobno w duzycj rozmiarach daje sie na tym jeżdzić. u nas problem jest z asfaltem w/g mnie jest bardzo zanieczyszczony kamieniami i innymi takimi w zwiazku z tym opony które na zachodzie sa doskonale w kazdych warunkach u nas potrafią zniszczyć sie w 15 tys. to samo może tyczyć sie toyo , na gładkich autostradach w Niemczech lub Anglii jeżdżą wspaniale a u nas są wybite po 10 tyś i ślizgają się na wodzie. trudno mi polecić jakies opony w tych rozmiarach ponieważ stan naszych dróg a zatem i zawieszeń w naszych autach jest kiepski i niektóre gumy niszczą się szybciej od innych, podkreślam NICZCZĄ a nie zuzywaja. osobiście jezdze na pirelli p7 i i rozmiarze 15 calowym chociarz mógłbym ze względu czym sie zajmuję jezdzić na czymś innym ale jednak komfort przede wszystkim,. w tamtym roku na wiosnę założyłem F1 ale po 4 tyś zdjąłem i sprzedałem klientowi ,były głośne i zaczęło je juz naruszać a w aucie miałem 40 tyś km ,. pirelli jak na razie /ok5tys/ ok ale F1 to F1. może dunlop 9000 , teraz wyszły good. exceelence i nowe coni premium2 ale to nwości i proponuję poczekać aż inni pojeżdżą
MisiekWAW napisał:
to nieprawda Obrazek dalej nikt się ze mną nie chce ścigać może to przez ten klekot
musisz jeszcze "zglebić" brykę i okleić szybki (albo zamalować)
Kilka naklejek sobie dorzuć od razu każdy będzie wiedział ile masz mocy po policzeniu napisów :diabelski_usmiech
Po zmianie kółek na romiar większe czy zmieniło się Wam spalanie....?
z moich obserwacji wynika, ze gdzies ok.0,2 -0,3 l/100 wiecej mi pali
Zmieniłem 15 na 16 a po przeliczeniu całych kół, srednica koła wraz z oponą jest ..mniejsza..oczywiscie szerokośc oponek większa za to ....
arci9 napisał:
a nawet jeśli to co To nie konkurs jazdy o kropelce kcesz oszczędzać zacznij od wgrania serii
dla mnie ma swego rodzaju znaczenie, chcę też wiedzieć czy coś moze innego ma wpływ na większe spalanko, czy to faktycznie oponki
A na serii palił mi tyle samo przy mojej jeżdzie
Zmieniłem 15 na 16 a po przeliczeniu całych kół, srednica koła wraz z oponą jest ..mniejsza...
Mi sie moze minimalnie tez zmienilo ,ale po przejsciu z zimowek nie czuje zbytniej roznicy,poniewaz jest cieplej i sie silnik szybciej rozgrzewa ,mniej ogrzewania szyby i lusterk sie uzywa.
Cos za cos ale za to duzo sie lepiej zapewne prowadzi k
Mi sie moze minimalnie tez zmienilo ,ale po przejsciu z zimowek nie czuje zbytniej roznicy,poniewaz jest cieplej i sie silnik szybciej rozgrzewa ,mniej ogrzewania szyby i lusterk sie uzywa.
To fakt :szeroki_usmiech ,ale u mnie jakos to zbytnio jest nie wyczuwalne przy spalaniu ,bo jakos zawsze na trasie wlacze i w tedy staram sie utrzymywac stala predkosc ,a u siebie w miescinie to szyby uchilam :wink:
U nas nie ma roznicy zima/lato 205/55/16" i tylko roznice komfortu minimalna mozna poczuc z uwagi na to ze zimowki sa zawsze z miekkiej mieszanki robione.
Sezon letni rozpocząłem bez zmiany rozmiaru felg (pozostałem na 15"),
natomiast z nową gumą Goodyear Excellence - rozmiar standardowy 195/65/15.
Pierwsze wrażenia (ok. 500 km)
- Ciiiisza
- brak piśnięć przy wejściu w zakręt w tunelu (zjazd z Jerozolimskich
od strony Ursusa w Prymasa Tysiąclecia) - na razie do 80 km/h k
Podobno bardzo dobra opona. :kciukgora
I cena przyzwoita.
Wlasnie zastanawialem sie czy zamowic te Exellency do Golfa, ale ostatecznie zdecydowalem sie na Dunlop SP9000. One niestety padaja bardzo szybko, ale za 1000PLN za nowy komplet mozna to przezyc...
a dziękuje - Twoje nie gorzej a możę nawet lepiej - jak kto lubi może wybierać 8) zawsze mi się od RSa podobały - tylko chyba 16 ciężko znaleść (a w ogóle są?)....
P.S.
Inna sprawa, że na zdjęciu wyglądają jeszcze mniejsze niz są w rzeczywistości...muszę popracować nad fotografiami ops:
a dziękuje - Twoje nie gorzej a możę nawet lepiej - jak kto lubi może wybierać 8) zawsze mi się od RSa podobały - tylko chyba 16 ciężko znaleść (a w ogóle są?)....
16 cali to standardowy wymiar felg od RSa, w Polsce na 17 albo nie był wcale oferowany albo tylko na samym początku przez krótki okres :roll: dostanie 16tek to pikuś w porównaniu z dostaniem 17tek :wink: 17 praktycznie tylko sprowadzane :?
Zamieszczone przez arci9
P.S.
Inna sprawa, że na zdjęciu wyglądają jeszcze mniejsze niz są w rzeczywistości...muszę popracować nad fotografiami ops:
też mam kilka takich zdjęć gdzie wyglada jak na 15tkach :roll:
16 cali to standardowy wymiar felg od RSa, w Polsce na 17 albo nie był wcale oferowany albo tylko na samym początku przez krótki okres dostanie 16tek to pikuś w porównaniu z dostaniem 17tek 17 praktycznie tylko sprowadzane
No to moja nie znajomość tematu
Ale z tych felasi póki co jestem zadowolony, nie mam co narzekać .... :wink:
Komentarz